>> Home - Omgeving - Mont Saint Michel

La Manche ontdekken

La Manche is enorm uitgestrekt en steekt als schiereiland uit in de zee. De kustlijn heeft een lengte van meer dan 350 km. Er is veel variatie in het landschap. Kliffen en baaien in het oosten en noorden, en in het westen zijn vooral zandstranden te vinden. Langs de gehele kust zijn charmante vissersdorpjes te vinden waar eb en vloed het ritme van alledag bepaalt… In het binnenland heerst een authentieke sfeer. U treft er in het glooiende landschap voornamelijk boerderijen en landhuizen in de kleine dorpen en stadjes. Ook zijn er veel abdijen, en kastelen te ontdekken. Typerend is het heggenlandschap: weilanden en akkers doorkruist met muurtjes als natuurlijke afscheidingen. La Manche heeft prachtig natuurschoon te bieden, van de baai van LesVeys tot de baai van de Mont Saint-Michel. Duinen, moerasgebieden, coulisselandschap, zeehavens, baaien en steile rotskusten vormen een kleurrijk landschappelijk mozaïek. Huizen van natuursteen, natuurpaden en natuurgidsen nodigen u uit om deze natuurlijke rijkdommen te leren kennen. Natuurlijk treft u er veel musea en herdenkingsplekken aan die verwijzen naar D-Day.

Omgeving van  Mont Saint Michel

Avranches

In Avranches was het dat de aartsengel Michaël verscheen aan bisschop Aubert en hem vroeg om een kapel te bouwen boven op de top van de Mont-St.-Michel. Op de plaats waar de vroegere kathedraal stond krijg je nu een prachtig uitzicht over de baai van Mont-St.-Michel. Ook vanuit de botanische tuin (Jardin des Plantes) kun je genieten van dit mooie panorama. Avranches was ook de stad waar de landing van de geallieerden een definitieve start kreeg. Generaal Patton vertrok hier als een pletwals met zijn pantserdivisie richting Bastenaken. Je kunt een monument van hem terugvinden op een plein dat naar hem werd genoemd.

Granville

Granville is een uniek mooi kuststadje langs de Normandische kust. Het ligt op een uitstekende rots van waarop je prachtige vergezichten hebt. Je ziet ook Mont-St.-Michel en daarom hebben de Engelsen dit gebruikt als aanvalsbasis om die heuvel opnieuw in te nemen. Wie Granville bezoekt moet een paar uur uittrekken om te wandelen langs de rotskust en op de vestigingen. Heb je nog wat tijd over dan zijn er ook nog een paar kleinere musea.

Saint-Lô

Deze stad is vooral bekend om zijn Haras National of nationale paardenstoeterij. Het is één van de grootste van Frankrijk, samen met die in de buurt van Argentan. Je kunt een bezoek brengen aan de gebouwen en trainingen meemaken. Het complex werd wel na de Tweede Wereldoorlog compleet heropgebouwd.

Wanneer naar Normandië ?