>> Home - Normandië - Mont Saint Michel

Wanneer naar Normandië?

Iedereen die aan Normandië denkt zal meestal twee dingen noemen: D-Day en de Mont Saint Michel. De Mont-St-Michel is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden van Normandië. Het ligt in het zuiden van Normandië op de grens met Bretagne.

Normandië

Iedereen die aan Normandië denkt zal meestal twee dingen noemen: D-Day en de Mont Saint Michel. De Mont-St-Michel is een van de populairste toeristische bezienswaardigheden van Normandië. Het ligt in het zuiden van Normandië op de grens met Bretagne.

Naast de Mont Sint Michel staat Normandië ook bekend vanwege de indrukwekkende krijtrotsen en kliffen. Een populaire bestemming voor veel zomervakanties. Een bijzondere rotsformatie is te vinden bij Etretat, waar een grote pilaar en een natuurlijke boog hoog vanaf de krijtrotsen bewonderd kunnen worden.

D-Day geschiedenis in Normandië

Op 6 juni 1944 vond op de stranden van Normandië operatie Overlord plaats, waarvan de eerste dag D-Day genoemd werd. Het was een grote invasie door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, waarvan nog steeds de sporen te zien zijn. De invasiestranden, waaronder het beruchte Omaha Beach, zijn te bezoeken en er zijn een aantal musea waarin meer over D-Day verteld wordt. Vooral de overblijfselen in de vorm van bunkers, verdedigingswerken, inslagkraters en tanks zijn nog overal in Normandië aan de kust te vinden.

Het weer in Normandië

Normandië is vergeleken met de rest van Frankrijk een relatief ruig gebied. De kust is vrij woest en de krijtrotsen imposant. Ook het grote verschil tussen eb en vloed maakt de regio bijzonder. Bij de omgeving van Mont Saint Michel kan dat verschil oplopen tot wel 16 meter! Het weer in Normandië lijkt op dat van Nederland, hoewel het er gemiddeld wel iets warmer is en wat minder vaak regent. Het relatief warme zeewater zorgt ervoor dat grote weersextremen niet vaak voorkomen en de temperatuur in de winter nooit heel erg ver daalt. In de zomer blijft de temperatuur daardoor ook meestal net boven de 20 graden Celsius.

De beste reistijd voor Normandië

Normandië is het gehele jaar door te bezoeken, hoewel het er in de herfst en winter vrij onstuimig kan zijn. In Normandië waait het namelijk altijd wel, zeker aan de kust bij de Mont Saint Michel die zich zelfs een stukje in zee bevindt. De beste reistijd voor Normandië is daarom in de zomer, hoewel ook de lente geschikt kan zijn. Neem wel altijd een goede jas mee, want het weer in Normandië en bij de Mont Saint Michel kan snel omslaan. De Mont Saint Michel is een goede bestemming voor de zomervakantie, veel mensen trekken na een bezoek verder naar het zuiden in Frankrijk, of combineren het met een bezoek aan Bretagne. Nieuwsgierig naar andere regio’s in Frankrijk? Bekijk de beste reistijd Frankrijk en lees meer over de mooiste bezienswaardigheden.