Musea van  Mont Saint Michel

>> Home - Musea - Mont Saint Michel

Bezoeken van musea op Mont Saint Michel

Er is een een aantal bezienswaardige musea te bezoeken op Mont Saint Michel. Bent u er toch een heeft u nog even tijd dan raden wij de volgende voor een bezoekje aan:

Archéoscope

De bouw en de geschiedenis van de Mont St Michel is te ontdekken in het Archéoscope. Dit museum is tegenover de charmante oude dorpskerk te vinden en laat via een snelle en eigentijdse manier de tot standkoming zien van de Mont Saint-Michel. De moderne presentatie laten uw zintuigen absoluut prikkelen.

Musée Historique

Dit traditionele museum dicht bij de ingang van de abdij hervertelt het verhaal van de berg middels historische voorwerpen, waaronder een aantal middeleeuwse martelwerktuigen. Leer over de opzienbarende tijd na de revolutie, en tot de jaren 1860, toen de abdij dienst deed als een gevangenis van radicale politieke gevangenen. Bewonder de oude periscoop van het museum, ooit gebouwd om de baai mee te ontdekken.

Musée de la Mer et de l'Ecologie

De focus in dit museum ligt op de buitengewone maritieme kenmerken van de Mont Saint Michel en de baai waarin het ligt. De extreme getijden om het eilandje,vormt een natuurlijke verdediging van jewelste. De belangrijkste collectie die tentoongesteld is, is een collectie van 250 modelboten en schepen.