>> Home - vakantiewoning kopen

Vakantiewoning zoeken in Frankrijk

Nog altijd is Frankrijk het door Nederlanders meest bezochte vakantieland. Frankrijk biedt immers ontzettend veel mogelijkheden; van de mediterrane Provence, het water- en bergachtige Ardèche, tot Bretagne, en van de Pyreneeën tot de Franse Alpen .. en natuurlijk alles wat daar tussen in ligt. Wie eerder Frankrijk bezocht heeft voor het vieren van een vakantie, zal ongetwijfeld meer dan onder de indruk zijn van het bijzondere natuurschoon, maar ook van de Franse lifestyle. Deze staat uiteraard bekend om de heerlijke keuken. Toch klopt het "bourgondische" cliché niet helemaal. Menig Frans dorp komt vrij sober over. Uiteraard is er een heerlijke boulangerie aanwezig, en vieren mensen het leven net even anders dan Nederlanders. Maar de 'bourgondische' dorpjes (vooral in het noorden van Frankrijk) zijn bij nader inzien verre van bourgondisch. Menig dorp bestaat uit niet meer dan een 'lotto-tabaks' winkel, een Kebabzaak, de kerk, kroeg en een boulangerie. Grote supermarkten (de welbekende hypermarchés) en (goedkope discountkledingzaken) zijn veelal langs de doorgangsweg naar het dorp gevestigd.

Vakantiewoning zoeken
Vakantiewoning zoals je deze aan kan treffen in Bretagne
.

Enthousiast geworden over een vakantiewoning in Frankrijk?

Het noorden van Frankrijk mag dan minder bourgondisch zijn dan gedacht; toch tref je er lieflijke, glooiende landerijen, zoals in Nord Pas-de-Calais. Gemakkelijk aan te rijden vanuit Nederland en populair onder Nederlanders voor het kopen van een tweede (vakantie) woning. Het is in minder dan 5 uur aan te rijden (afhankelijk van het vertrekpunt in Nederland) .. en fijner nog: de woningen zijn er betaalbaar. Voor het kopen van een vakantiewoning kun je uiteraard een Franse overkoepelende koopwoningen website bezoeken, zoals Immogo.com. Hier tref je huizen door heel Frankrijk, zo ook in de Provence. Want naast het (gemakkelijk bereikbare) noorden van Frankrijk, zijn tweede koopwoningen in de Provence eveneens ongekend populair onder vele Nederlanders. Een koopwoning in de Provence vormt daarnaast ook nog eens goede investering, omdat deze provincie, gelegen aan de Middellandse zee, al jaren en dagen een geliefde provincie is voor het kopen van woning onder zowel Fransen als overige West-Europeanen.

Vakanthuisje kopen Frankrijk
In het zuiden van Frankrijk, een vakantiewoning omgeven door lavendel.

Mag het nog een stapje verder zijn aan de Middellandse zee, aan de Spaanse zijde van de Pyreneeën, dan zoek en vind je een koopwining op de website van de Spaanse makelaar Casasreal.nl. Het betreft een grote koopwoning website voor de Spaanse markt, waaronder het populaire noorden van Spanje.