Montsaintmichel.nl

Welkom op Montsaintmichel.nl
Het online magazine over de wereldberoemde abdij gelegen aan de baai van Mont Saint Michel, een van de betoverendste bezienswaardigheden in Frankrijk.

Informatief


Zeker bekijken en doen

Overnachten

Handig om te weten

Omgeving van Mont St. Michel

Parkeermogelijkheden

De Mont Saint Michel is een druk bezochte attractie. Veel mensen komen met de auto of ander vervoermiddel op eigen gelegenheid. In de buurt zijn uiteraard de nodige parkeerplaatsen te vinden. Hieronder staan een aantal parkeerplaatsen op een rij. Verder worden er tips gegeven omtrent de parkeermogelijkheden en de geldende regels.

Parkeren

Parkeren voor bezoekers van de Mont Saint Michel. Aan het begin van de dijk naar het eiland zijn een reeks hotels en restaurants gesitueerd.
Deze locatie heet La Caserne. Hier zijn ook de grote parkeerplaatsen te vinden. Het parkeren kost €. 12,00 per dag. Tussen 19.00 en 2.00 s'nachts is het gratis. Vanaf de parkeerplaatsen vertrekken pendelbussen waar u gratis gebruik van kunt maken. Deze pendelbussen (Le Passeur) rijden van 8.00 uur s'morgens tot 1.00 uur s'nachts. Bent u goed ter been dan is bij goed weer de prachtige wandeling naar de Mont Saint Michel aan te bevelen. Over de 2 kilometer lange dijk loopt u in ongeveer 20 minuten naar de ingang van het eilanddorp.

Werelderfgoed

Sinds 1979 staat de Mont Saint Michel op de lijst van het werelderfgoed van de UNESCO.